Annons

Imerco försatt i konkurs

Butiken Imerco i Trelleborg har försatts i konkurs. Beslutet togs av Lunds tingsrätt. Även övriga Imercobutiker i Skåne har försatts i konkurs.
Trelleborg • Publicerad 14 maj 2002

I Trelleborg är det fyra anställda plus en extra anställd som berörs av konkursen. sammanlagt i de sex skånska butikerna är det ett 25-tal anställda. Alla de sex butikerna, som säljer glas, porslin och husgeråd, har varit olika dotterbolag till det svenska Imerco som i sin tur ägs av det danska Imerco. På måndagen stängde samtliga butiker och konkursförvaltaren Lennart Atteryd såg till att inventeringar påbörjades. - Sannolikt kommer vi att ha utförsäljningar i butikerna. Det är min erfarenhet att normalt ger en utförsäljning störst inkomster till konkursboet, säger Lennart Atteryd. Enligt honom har det varit svårt att få en överblick både över ekonomi och organisation av bolag och dotterbolag. Den som varit bokföringsansvarig för samtliga butiker befinner sig just nu utomlands och det gjordes en förändring av styrelsen i moderbolaget strax före konkursen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons