Annons

Ilska och glädje över hundrastplats

Ett medborgarförslag och en namnlista gjorde att kommunen beslöt att bygga en hundrastplats vid Serresjö. Nu protesterar bostadsrättsägarna i närheten mot rastplatsen.
Trelleborg • Publicerad 11 november 2010
Margareta Helman och Tommy Törnkvist, från bostadsrättsföreningen Serresjö, som båda själva är hundägare, vill inte ha någon hundrastplats på området.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

– Det blir en sanitär olägenhet! säger Margareta Hellman, ordförande i bostadsrättsföreningen Serresjö. Det finns risk att sjukdomar sprids i en rastgård.

Föreningens styrelse har i ett brev till miljönämnden protesterat mot uppförandet av den nya hundrastplatsen som ligger cirka 100 meter från bebyggelsen.

Annons

Framför allt menar bostadsrättsföreningens styrelse att rastplatsen är onödig.

– Vi tycker inte att det finns något behov av en hundrastplats här, säger Tommy Törnkvist, vice ordförande i föreningen som består av 30 lägenheter. Det finns så många fria ytor här ute att rasta sin hund på.

Margareta Hellman och Tommy Törnkvist anser att det är otidsenligt med hundrastplatser.

– Istället skulle man kunna avdela ett område som man skyltar upp där hundar kan springa fritt, naturligtvis med tvång att plocka upp, säger de.

De båda kritiserar också att de blev helt överraskade när arbetet satte igång.

– Informationen till oss boende i närheten har varit obefintlig, säger de.

Göran Larsson är parkchef i Trelleborg. Det är parkavdelningen som uppför hundrastplatsen.

– Bakgrunden till att vi bygger hundrastplatsen är ett medborgarförslag och en namninsamling där man ville ha det. Det har varit ett önskemål länge från boende här i de östra delarna, säger han.

Göran Larsson menar också att hundrastplatsen lagts så långt ifrån bebyggelse som man kunnat komma.

– Vi har andra hundrastplatser som ligger mitt inne i bostadsområden och där har man inga problem, säger han. Vi bygger den också så att den ska bli helt luktfri, med bra dränering.

Annons

Margareta Hellman och Tommy Törnkvist vill dock ha bort hundrastplatsen.

– Vi i föreningens styrelse kräver att arbetet stoppas och att marken återställs, säger de.

– Att bygga hundrastplasten är ett politiskt beslut i nämnden, menar Göran Larsson.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons