Annons

Ikväll ska det avgöras

Ska skollunchen på gymnasiet vara gratis eller kosta 1 000 kronor per termin. I kväll landar frågan hos ledamöterna i kommunfullmäktige. Alliansen är för en avgift, socialdemokrater och sverigedemokrater mot.
Trelleborg • Publicerad 19 oktober 2009
Foto: 

TRELLEBORG. Men hur argumenterar de ansvariga politikerna i frågan? TA har ställt era frågor till gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Lars Hemzelius (FP) och oppositionsrådet Catherine Persson (S).

Detta har hänt:

Annons

I juni fattade gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslut om att införa 1 000 kronor per termin i måltidsavgift på gymnasiet. Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet. SD var först ut med att överklaga till länsrätten och sedan gjorde S detsamma. S begärde även ett extra sammanträde i kommunfullmäktige för att riva upp beslutet.

Många gymnasieelever har protesterat mot avgiften. Ett hundratal elever demonstrerade i slutet av september mot avgiften och överlämnade 650 namnunderskrifter till kommunledningen.

I början av oktober kom länsrättens dom. Rätten menar att beslutet borde ha fattats i kommunfullmäktige och inte på nämndsnivå.

Johan Silfversten Bergman
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons