Annons

Ifrågasätter utredningar vid särskoleplacering

Ännu en trelleborgare har ifrågasatt grunderna till en särskoleplacering. Nu har han begärt att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, granskar de utredningar som gjordes för placeringen i särskolan.
Trelleborg • Publicerad 4 november 2013

Vid två olika tillfällen under hans skolgång gjordes utredningar av psykologer. Dessa låg till grund för att han skulle gå i särskola. Genom ett juridiskt ombud ifrågasätter trelleborgaren, som i dag är i 20-årsåldern, hur den första psykologen kunde rekommendera särskola, trots att denne inte ställde någon diagnos om psykisk utvecklingsstörning.

Vid den andra undersökningen, två år senare, ställdes diagnosen psykisk utvecklingsstörning men utan att några ytterligare resultat av tester så som exempelvis intelligenskvot redovisades.

Förra året tog trelleborgaren ett eget initiativ till en ny utredning. Resultatet av den undersökningen ska, enligt anmälan, ha visat att han är normalbegåvad men har vissa svårigheter som exempelvis problem med arbetsminnet. Därför ifrågasätter trelleborgarens juridiska ombud om de tidigare undersökningarna verkligen har utförts på rätt sätt.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons