Annons

IFK skrämde TFF inför superderbyt

IFK Trelleborg knockade Trelleborgs FF i trekampen på Valen på tisdagen. Men det är inget snack om vem som är favorit i onsdagskvällens episka derby. "TFF har största trycket, men vi hoppas kunna ge dem en match", säger Michel Eldabh, assisterande tränare i IFK.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2014
Utklassning. IFK-mittfältaren Emil Mårtensson hade lekstuga mot TFF:s Freddy Borg och vann minipingisen med 11–0. Ett tecken inför i kväll?
Utklassning. IFK-mittfältaren Emil Mårtensson hade lekstuga mot TFF:s Freddy Borg och vann minipingisen med 11–0. Ett tecken inför i kväll?Foto: Foto: Tomas Nyberg
TFF-anfallaren Fabian Karlsson kan det där med att prickskjuta pingisbollar i ölglas och slog IFK:s André Hansson i sista ronden.
TFF-anfallaren Fabian Karlsson kan det där med att prickskjuta pingisbollar i ölglas och slog IFK:s André Hansson i sista ronden.Foto: Foto: Tomas Nyberg
Tränarnas kamp. IFK-tränaren Michel Eldabh knockade TFF-diton Conny Karlsson i trekampen på Valen i går. Blir det samma visa i kväll?
Tränarnas kamp. IFK-tränaren Michel Eldabh knockade TFF-diton Conny Karlsson i trekampen på Valen i går. Blir det samma visa i kväll?Foto: Foto: Tomas Nyberg

På onsdagskvällen gör de upp i DM-derbyt på Vångavallen. Som uppvärmning bjöd IFK och TFF trelleborgarna på trekamp på Valen.

Grenarna? Att studsa innebandybollar i en spann, minipingis och att prickskjuta pingisbollar i ölglas.

Annons

En kamp som IFK vann med 2–1.

Ett tecken inför kvällens drabbning?

– Det tror jag inte. Jag förutsätter att vi är favoriter och kan styra matchen, säger TFF-tränaren Conny Karlsson, som ändå känner speciella vibbar i luften.

– Det är mer puls än vanligt i Trelleborg när sådana här matcher dyker upp. Det här är ju en klassiker på något sätt, mer spännande än om vi hade blivit lottade mot något annat lag.

Hur är rivaliteten mellan IFK och TFF?

– Jag är inte så insatt i det historiska, men den är mjukare i dag än förr i tiden. Men jag kan ju säga att det är en match som vi hemskt gärna vill vinna. Hoppas att så många som möjligt kommer och tittar, säger Conny.

Assisterande IFK-tränaren Michel Eldabh deltog också i trekampen på tisdagen och vann sin rond mot TFF-tränaren. Men Eldabh räknar med en annan matchbild i kväll.

– TFF har största trycket, men vi hoppas kunna ge dem en match. Oavsett är det en fantastiskt rolig match.

IFK-spelarna Emil Mårtensson och André Hansson rodde hem trekampen och är optimistiska inför mötet.

– TFF är egentligen det bättre laget, men förhoppningsvis kan vi stå upp bra och ta det till straffar, säger Emil.

Annons

– Inställningen blir en viktig aspekt, fyller André i.

På onsdagskvällen vet vi vem som kan titulera sig storebror – IFK eller TFF?

Louise Löfgren
Simon Sjöstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons