Annons

IFK-kassör åtalas för förskingring

Nu åtalas den förre kassören i IFK Trelleborg. Åklagaren anser att mannen fört över drygt 2,2 miljoner kronor från det bolag han var delägare i till IFK, pengar som gått direkt in i föreningens fotbollsverksamhet.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2002

Åtalet gäller grov förskingring och förskingringen ska ha pågått från juli 1997 till mars 2001. IFK:s tidigare kassör var, och är, delägare i ett företag. Han och partnern skötte olika delar av företaget och IFK-kassören ansvarade för bolagets ekonomi. I den positionen förde han över stora summor pengar till IFK:s fotbollssektion, där han agerade som kassör och var ansvarig för bokföringen. Pengarna fördes över utan kompanjonens vetskap. Pengarna bekostade bland annat utgifter som spelarlöner, spelarköp, bingolotter, transporter och utrustning. Den totala summan av de förskingrade medlen uppgår enligt stämningen till 2 262 810 kronor. I maj 2000 upptäckte kassörens bolagspartner att pengar saknades. Trots det var kassören kvar på sin post, både i föreningen och i företaget. Förra våren gick företaget igenom räkenskaperna och kassören hade då fortsatt med utbetalningarna från företaget till föreningen. IFK valde att stänga av kassören och i höstas stämdes föreningen på knappt en halv miljon kronor av företaget. Då sa företagets vd att han tyckte det var konstigt att IFK vägrat att betala tillbaka pengarna då föreningen dragit nytta av en betydligt större summa. Föreningens styrelse hävdade att de var helt ovetande om kassörens åtgärder, men parterna förlikades i januari i år.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons