Annons

Idrotten är viktig för en "trogen blå"

Trelleborg blev inte hemma förrän han var 20 år och flyttade från Anderslöv till stan. Men nu är Måns Westerlund ett välkänt ansikte för alla som någon gång varit på Istanbul. Här presenterar han en sida av sig själv som många kanske inte kände till.
Trelleborg • Publicerad 30 juni 2009
Foto: 
En av kommunens stoltheter är TFF, enligt Måns Westerlund. Han säger att han är "trogen blå".
En av kommunens stoltheter är TFF, enligt Måns Westerlund. Han säger att han är "trogen blå".Foto: 

TRELLEBORG. Beskriv din relation till Trelleborg.

– Jag började vara i Trelleborg först när jag gick på gymnasiet här trots att jag är född och uppvuxen utanför Anderslöv. När mina föräldrar åker till stan är det alltid Malmö de menar. Men jag flyttade till Trelleborg efter studenten och har blivit kvar här.

Annons

Vad är det bästa med kommunen?

– Man gnäller ofta om att det är litet och att det inte händer något men det är ändå rätt skönt och tryggt här. Nära till allt.

Vad är det sämsta?

– Att det inte händer något, det är lite för litet. Det är väl inte det bästa stället att bo på om man är singel.

Vad utmärker Trelleborg från andra städer?

– Jag vet inte, det är väl mest den personliga biten som att man har sina kompisar här. Det är ju det som gör att man stannar här också.

Vad visar du upp när du får besök från andra städer?

– Ja... Jag gillar fortfarande landet och slätten så det visar jag gärna upp. Även vid kusten som ut mot Smyge och på det hållet är det fint.

Vad i kommunen är du stolt över?

– TFF. Jag är trogen blå. De har inte alltid varit värda att vara stolta över, men jag har ändå varit trogen.

Annons

Skäms du över något?

– Nej, inte direkt. Man får väl stå fast vid att man bor här ändå.

Vilka fördomar har folk om Trelleborg och trelleborgarna?

– Vi är väl bönder för de flesta, fast det är såklart att det inte stämmer. Fördomar är inget att bry sig om, det är oftast bara en liten klick som tycker så eller berättar om sina fördomar. Och vi har ju fördomar om andra städer.

Vad tycker du om tånglukten?

– Jag märker inte ens det. Det luktar väl ibland vid västra infarten men inte här i centrum. I så fall har jag blivit immun.

Vilken fråga är viktigast för kommunen?

– Att Trelleborg ska växa lite. Fler invånare skulle få stan att blomstra mer. Att det inte händer något beror ju på att det inte finns något underlag för det.

Vilken stad borde Trelleborg hämta inspiration från?

– Det finns mycket som skulle kunna göras, men ingen speciell stad.

Annons

Vad tycker du om hamnen?

– Jag är inte så insatt i frågan, men jag tycker absolut att vi ska ha den kvar. Den genererar arbetstillfällen. Om det hade funnits möjlighet att flytta den så att den inte låg mitt för centrum vore det bra.

Hur viktigt är det att vi har idrottslag på elitnivå? Viken sport är viktigast?

– Det är jätteviktigt för alla som är idrottsintresserade som jag. Men det är nog bra för alla, det väcker folk och livar upp lite grann. Fotboll är viktigast, det är ju den största sporten i media.

Håller du på Trelleborgslagen?

– Ja, det gör jag. TFF såklart och IFK handboll. I hockey håller jag på MIF. Jag vet inte riktigt varför, mina föräldrar är fotografer båda två och jag har alltid följt med dem på olika grejer, kanske är det därför. Om TIF gick upp till samma division som MIF skulle jag kanske bli kluven, men det tror jag inte händer.

Hur är den typiske trelleborgaren?

– Det finns ingen sådan tror jag. Det finns alla olika sorters människor. Jag har väl lite fördomar om trelleborgaren men det behöver vi inte skriva.

Vilken slogan borde kommunen ha?

– Jag vet inte. Hamnen borde vara med på något sätt, jag gillar den. Nu på sommaren märks det att många reser med färjorna, både från och till Sverige. Den ska absolut vara med i marknadsföringen av Trelleborg.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons