Annons

Idoler och mode i ny tidning

Random. Det är namnet på Tångvallaskolans nya tidning. Sofia Fritze, som går i åttan, är en av de drivande krafterna på den unga redaktionen. Premiärnumret gavs ut i onsdags.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2009
Här är redaktionen bakom Random: Kajsa-Stina Hallberg, Johanna Sandwall, Fia Wester och Sofia Fritze. Bild: Claes Nyberg
Här är redaktionen bakom Random: Kajsa-Stina Hallberg, Johanna Sandwall, Fia Wester och Sofia Fritze. Bild: Claes NybergFoto: 

Skämt och allvar, mode och hälsotips. Det är några av ingredienserna i Random, Tångvallaskolans nya tidning som väntas komma ut en gång i månaden.

- Jag har skrivit en artikel om Badhytten i Skanör, om branden och vad som hände efter eldsvådan, berättar Johanna Sandwall.

Annons

Tidningen Random är en färgglad publikation skrivna av och för eleverna på skolan.

- Positivt är att vi får träna oss i att skriva, fotografera och rita, säger Fia Wester som själv var fotograf när Sofia Fritze tog initiativet till att träffa Idol-kände Danny Saucedo.

En intervju med Danny finns i det nya numret. Och hans autograf, dedicerad till Random, pryder tidningens baksida. Men tidningen trycks i en blygsam upplaga. 20 exemplar distribueras på skolan och de flesta finns i biblioteket.

Förutom en intervju med tyskaläraren Elisabeth Wilander där hon får berätta egna skolminnen, publiceras novellen Skolans hemlighet, skriven av Kajsa Stina Hallberg. Tångvallaskolans ungdomar tipsas också om hur man gör för att få MVG, Mycket väl godkänd.

Sofia Fritze är den drivande redaktören på Random.

Det är ingen tvekan om vad hon siktar på att göra när hon avslutat sina studier:

- Jag vill bli journalist! Gärna på Aktuellt i tv eller i något annat nyhetsprogram, säger hon.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons