Annons

Ica Maxi utrymdes efter vattenläcka

Strax innan klockan tio på söndagsförmiddagen drog ett skyfall in över Trelleborg som fick otäcka konsekvenser för Ica Maxi. Vattenmassor började forsa fram längs golvet och efter att räddningstjänsten blivit larmad togs beslutet att utrymma butiken.
Trelleborg • Publicerad 21 september 2014
Ica Maxi fick stänga på grund av en vattenläcka.
Ica Maxi fick stänga på grund av en vattenläcka.Foto: 
Foto: Foto: Tom Wall
Foto: Foto: Tom Wall

– Vi fick larm om att taket håller på att rasa in och de trodde att där låg en massa vatten på taket, säger insatschef Leif Brobeck.

När räddningstjänsten kom till platsen kunde de dock konstatera att så inte var fallet. Istället upptäcktes ett stopp i en av de stuprännor som leder bort vattnet från taket, vilket gjorde att dräneringssystemet inte längre fungerade.

Annons

– Just nu dammsuger vi bort allt vatten och borrar hål i dräneringssystemet för att minska trycket. Vi har även kallat hit en spolbil som ska rensa stuprörsledningen, säger Leif Brobeck.

Tekniker har också tillkallats för att inspektera taket.

Hur många kunder som fick evakueras är oklart men butiksansvarig Håkan Ahlm säger att kundtrycket var normalt.

– Det var normalt för en söndag förmiddag, det vill säga inte jättemycket folk.

Maria Sällberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons