I valet och kvalet inför den 17:e september

Har du bestämt dig? Vilket eller vilka partier får din röst? Om en månad är det dags att gå till valurnan.
Trelleborg • Publicerad 16 augusti 2006

Liksom tidigare finns det 26 vallokaler i Trelleborgs kommun, från Skegrie i väster till Källstorp i öster.

Till skillnad från förut erbjuder Trelleborgs kommun sina invånare att förhandsrösta i fyra lokaler med start den 30 augusti. Lokalerna är: Stadsbiblioteket, Medborgarkontoret på Sockenvägen, Gröningen i Anderslöv samt Smygehem.

Dessa är öppna under vardagar klockan 14-18 samt lördagar 11-14.

– All förtidsröstning sköts från och med i år av kommunen. Enda undantaget är de röster som sker på Svensk kassaservice-kontoret vid Kontinentgatan, berättar Jonny Sjöstedt, kanslichef på Trelleborgs kommun. Han är ansvarig för valarbetet i kommunen och tillika sekreterare i valnämnden i Trelleborg.

– Glöm inte legitimationen, uppmanar kanslichefen Jonny Sjöstedt. Det är nämligen första gången som det krävs att den som röstar styrker sin identitet genom att ta med sig ID-bricka eller körkort.

– Legitimation har aldrig tidigare krävts av den som röstar, enbart röstkort. Det beror nog på att den var några i Stockholmstrakten som köpte röstkort och röstade flera gånger, fortsätter Sjöstedt.

Söndagen den 17 september, på själva valdagen öppnar de 26 röstlokalerna klockan åtta på morgonen och stänger klockan åtta på kvällen.

Enda förändringen av vallokalerna är i lilla Södra Åby. Där är det inte längre folkskolan som är vallokal, utan församlingshemmet.

– Förberedelserna inför valet och förtidsröstningen är krävande och tar nästan all min tid. Varje dag som det förtidsröstas ska det anmälas via e-post till länsstyrelsen, säger Sjöstedt.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.