Annons

I hallonens tjänst

Hallongården levererar perfekta hallon och gårdsbutiken är värd ett besök, men när det gäller detaljer och känsla finns det mer att önska.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2013
Foto: 

När TA besöker Hallongården en eftermiddag i början av veckan är det varmt, samtidigt som regnet hänger i luften. Det tycks var perfekta väderförhållanden för Hallongården, parkeringen är full av bilar och i gårdsbutiken är det full kommers.

Butiken är för övrigt en av de stora behållningarna med stället. Marmelader, hallonvinegrett och diverse andra produkter trängs på hyllorna och det är ett bra ställe för att hitta gåbortspresenter. I butiken hittar man också serveringen. Fika, liksom pajer, soppa och barnmeny finns. Kön ringlar lång och det tar lite väl lång tid att beställa, en extra hand hade behövt hjälpa de två tjejerna som gör så gott de kan. Valet faller på en ask hallon och en cheesecake med rårörda hallon. Det börjar bra, vi får en korg och en termos med kaffe, men sen faller det. Kaffet ska drickas i pappersmuggar, cheesecaken serveras på en papperstallrik och tyvärr visar det sig att kakan inte smakar mycket. Hallonen är däremot fantastiska, stora och goda.

Vi slår oss ner i trädgården och konstaterar att möblemanget och omgivningen är praktisk snarare än ombonad. Det där lilla extra saknas. Över vägen kan man fika inne bland hallon eller ner vid dammen, där är det betydligt mysigare. Skvallerfaktorn på Hallongården är inte så hög, om man inte är ute efter att spana in barnfamiljer.

Louise Löfgren
Bönorna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons