1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nu slocknar tv:n – så gör du för att få in kanalerna

Den 10 september kommer samtliga tv-kanaler att tillfälligt släckas ner. Det beror på ett omfattande underhållsarbete i marknätet.
Mörkt i rutan i dag?

Arbetet kommer påverka de hushåll som tar emot tv med egen antenn via det digitala marknätet i stora delar av södra Sverige, bland annat i Trelleborgs kommun. Uppehållet beräknas pågå mellan klockan 10 och 18.

Det är Teracom som ska lägga om frekvenserna från sändare i de aktuella platserna och gäller både dem som tittar på de fria tv kanalerna och de som har digitalboxar. Boende i hushåll med kabel-tv, satellit eller iptv berörs inte av förändringen.

Berörda tittare kommer behöva ominstallera digitalboxen eller via tv:n, alternativt söka efter kanalerna för att få in de nya frekvenserna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 159 kr per månad!

Skåne:

Dessa kommuner berörs

Bjuv, Eslöv, Helsingborg, Höganäs, Landskrona, Hässleholm, Hörby, Höör, Klippan, Kristianstad, Osby, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga ,Östra Göinge, Burlöv, Bromölla, Kävlinge, Lomma, Lund, Malmö, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg, Vellinge, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad.
Källa: Teracom

Nya frekvenser:

Varför?

Teracom lägger om frekvenserna för den marksända tv:n för att frigöra mer kapacitet till mobilnätet, enligt ett regeringsbeslut. Arbetet genomförs parallellt i Sverige, Danmark och Norge och började 2016.
Hjälp?
Kontakta din tv-operatör att få hjälp med kanalsökning eller ominstallation.