Annons

Hyresvärden: "Vi gör vad vi kan"

Per Ekelund, regionchef på Akelius, menar att de som hyresvärd gör vad de kan.
Trelleborg • Publicerad 29 september 2009

TRELLEBORG. – Vi har ett vaktbolag som patrullerar tre gånger om dygnet, och vaktmästaren tittar till dörrarna varje dag. Vad mer kan vi göra?

Garaget på Järnvägsgatan är inte mer drabbat än något annat garage vad gäller skadegörelse, anser han.

Annons

– Det är inget som utmärker sig generellt. Däremot kan det utmärka sig under någon månad, säger han och pekar på att den här typen av skadegörelse går i vågor.

Douglas Stålhammar, distrikschef på Q-park som hyr ut parkeringsplatserna i garaget, instämmer. Det rör sig ofta om ett fåtal individer som begår de här brotten, och när de sitter i fängelse så är det lugnt ute i garagen.

Att sätta upp övervakningskameror har blivit allt vanligare i större städer som Malmö, säger Douglas Stålhammar. Och visst kan det ha en effekt, men det måste vara bra kameror med hög upplösning på bilderna.

Ann-Christine Sjöbeck, förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg, varnar för att sätta alltför hög tilltro till övervakningskameror som allena saliggörande:

– De kan ha en avskräckande effekt. Men generellt är det oerhört svårt att identifiera personerna på bilderna. Det krävs att någon här hos oss känner igen personen ifråga.

För att kunna lägga ut bilder på misstänkta personer på polisens webb, något som Skånepolisen provat några gånger, finns ett omfattande regelverk som ska uppfyllas.

Och det är sällan den här typen av ärenden leder till fällande domar – finns det inga vittnen läggs utredningen ner direkt, berättar Ann-Christine Sjöbeck.

Per Ekelund på Akelius säger att de försöker se till så att dörrarna är låsta och stängda. Övervakningskameror är en fråga för framtiden.

– Det står också i relation till hyrorna, vi har inte tagit ställning till det ännu.

Lucas Dietrichson
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons