Annons

Hyreshöjningar väntar efter nyår

Nästa år blir det dyrare för Trelleborgshems hyresgäster. I januari i år höjde bostadsbolaget hyrorna med två procent på grund av ett ökat underhåll. Nu vill man höja med ytterligare 2,5 procent från och med årsskiftet.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2010
"Det handlar om kostnadsökningar kopplade till den förväntade inflationen och utvecklingen av konsumentprisindex", säger Trelleborgshems vd Kent Jönsson.
"Det handlar om kostnadsökningar kopplade till den förväntade inflationen och utvecklingen av konsumentprisindex", säger Trelleborgshems vd Kent Jönsson.Foto: 

Bostadsbolaget har i veckan påkallat förhandling med Hyresgästföreningen. Denna gången handlar det inte om underhåll.

– Det handlar om kostnadsökningar kopplade till den förväntade inflationen och utvecklingen av konsumentprisindex, säger Trelleborgshems vd Kent Jönsson.

Annons

Sten Lundström vid Hyresgästföreningen i södra Skåne tycker att argumenten för en hyreshöjning är svaga.

– Vi får naturligtvis förhandla utifrån bolagets ekonomi men har man inget konkret underhållsbehov så känns det lite svårt. Inflation och konsumentprisindex är gamla slitna argument. Trelleborg tillhör dessutom den skara som höjt mest i Skåne de senaste åren, säger han.

Trelleborgshem har ett kontinuerligt underhållsbehov men vd Kent Jönsson säger att det behovet är oförändrat sedan tidigare. Nu handlar det alltså om ekonomi och vd:n tycker att höjningen är rimlig.

– Vi får se vad Hyresgästföreningen säger, jag kan inte sia om något men jag tror vi kommer få igenom våra yrkanden, säger han.

Har ni informerat era hyresgäster om den planerade höjningen?

– Nej, det har vi inte gjort. Informationen ligger på vår hemsida och vi kommer att skicka ut ett meddelande till de boende vid årsskiftet, i samband med höjningen.

Oskar Forsberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons