Annons

Hyresgäst kritiserar renovering

I två månader har Margaretha Bosevski krävt ett svar på frågan varför hennes fuktskadade badrum inte görs vid ordentligt.
Trelleborg • Publicerad 5 februari 2004

Hon har fortfarande inte fått något svar från hyresvärden Trelleborgshem - trots att hon varit tillgänglig i hemmet. Dessutom har hon varit anträffbar via mobiltelefon och mejl. Värden har skickat dit hantverkare som getts uppdraget att få bukt med problemen. Det hela började i mitten av december förra året när ett vattenrör sprang läck. Det fick till följd att väggen mellan badrummet och köket blev utsatt för fukt. - Det räcker inte med att sätta upp gipsskivor på väggen. Det är bara en provisorisk åtgärd. Jag kräver en genomgripande renovering så att fukten verkligen försvinner. För sex år sedan hade jag liknande problem på samma ställe. Gör man inget nu riskerar fukten finnas kvar i badrummet, säger Margaretha Bosevski, som varit bosatt i lägenheten i tio år. Det var för snart två månader sedan som Magaretha Bosevski skickade ett brev till Trelleborgshem där hon påpekade missförhållandena. Därefter anlitades en entreprenör som sett till att golvet spacklades. Snart ska det läggas en ny badrumsmatta för att slutligen få väggarna målade. - Hantverkarna gör så gott de kan, men Trelleborgshem borde bekosta en sanering av utrymmet som luktar vedervärdigt. Framför allt kan det vara skadligt för mina två barn, jag har en son som är tio månader och en dotter som är sex, säger hon. Lars Fagerström är områdeschef på det kommunala bostadsbolaget Trelleborgshem och ansvarig för huset där Margaretha Bosevski bor. Till Trelleborgs Allehanda säger han att "det fuktskadade badrummet ska kollas upp". - Enligt min meningar har vi gjort allt enligt konstens alla regler. Men vi gör gärna en ytterligare besiktning, säger han. Finns det risk att det finns mögel där? - Det kan inte uteslutas. Det kan jag inte uttala mig om, men jag tänker se till att vi vidtar åtgärder i så fall. Jag har tyvärr inte kunnat besvara brevet som gällt fuktskadan på grund av tidsbrist men hoppas kunna ta itu med det framöver, säger Lars Fagerström. Lilian Flygare Ivarsson, inspektör på miljökontoret, bekräftar att hon känner till fuktproblemen, men är förvånad. - Jag hade ingen aning om det här. Till mig har Margaretha Bosevski sagt att arbetet är utfört. Däremot har jag fått besked från Anticimex att det är fuktskador i källaren, på grund av det skadade vattenröret i badrummet. Fukten ska självtorka, säger hon.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons