Annons

Hyresfria avtal ska ses över

Om ABF vill stanna kvar på Garvaregården får de börja betala hyra. Även i Smyge finns en lokal som kommunen hyrt ut utan kostnad i 28 år.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2009

TA skrev för några veckor sedan om hyresavtalet mellan ABF och kommunen som gjorde möjligt för föreningen, samt Socialdemokraterna i Trelleborg, att hålla till på Garvaregården utan kostnad. Hyresavtalet är gammalt och tecknades i augusti 1981. Ett liknande avtal har kommunen haft med Smygebygdens gille som sedan i november samma år huserat i Smyge skolas före detta matsal, gratis.

– Vi har gått igenom gamla avtal nu, eftersom en del på förvaltningen är nya, men vi har känt till de här avtalen sedan tidigare, säger fastighetschef Krister Clerselius.

Annons

Fastighetsnämnden ska nu se över avtalen. På Garvaregården handlar det om att omförhandla till marknadsmässiga hyresvillkor medan man i Smyge planerar en försäljning. Fastighetschefen ska ha möte med Smygdebygdens gille och fotbollsföreningen i Östra Torp GIF som båda är intresserade av lokalen.

Lokalen i Smyge är knappt 100 kvadratmeter stor och har hittills underhållits av gillet. När det gäller Garvaregården beräknar fastighetsförvaltningen att nettokostnaderna ligger på drygt 300000 kronor per år.

– Jag kan inte lova att det inte finns fler sådana här avtal, säger Krister Clerselius.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons