Annons

Hyran för kolonilotter kan höjas

– Om kommunen hade fixat lite mer där ute hade det väl varit okej. Det säger Gerd Davidsson som hyr en kolonilott på Sjövikens koloniområde när hon får veta att fastighetsnämnden planerar att höja hyran på kommunens koloniområden.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2010
Knut och Gerd Davidsson har hyrt sin lott på Sjövikens koloniområde i 20 år. De tycker inte att Trelleborgs hyresnivå kan jämföras med den i Malmö.
Knut och Gerd Davidsson har hyrt sin lott på Sjövikens koloniområde i 20 år. De tycker inte att Trelleborgs hyresnivå kan jämföras med den i Malmö.Foto: 

Det är för billigt att hyra kolonilott i Trelleborgs kommun. Det menar fastighetsnämnden som har bestämt att prissättningen ska utredas.

– Avtalen är gamla och priserna ganska låga jämfört med andra kommuner, säger fastighetschefen Krister Clerselius.

Annons

Om fastighetsnämndens beslut leder till någon förändring av hyresnivåerna innebär det med största sannolikhet att priset stiger.

– I Trelleborg kan man hyra så billigt som för under en krona till två kronor per kvadratmeter medan det i Malmö kan kosta fem till sex kronor per kvadratmeter, säger Krister Clerselius.

Gerd och Knut Davidsson hyr sin kolonilott på Sjövikens koloniområde sedan 20 år tillbaka. De betalar 1200 kronor om året för den 332 kvadratmeter stora lotten.

– Jag tycker inte att man kan jämföra priserna här med Malmös. Vi har ett lagom högt arrende. Om kommunen hade fixat lite mer här ute hade det väl varit okej med höjd hyra, men de gör inte så mycket, säger hon.

Gerd och Knut Davidsson använder sin kolonilott under hela året.

– Vi stannar kvar även om hyran höjs, åtminstone så länge det bara handlar om några hundralappar.

Kommunen äger mellan 500 och 600 lotter som hyrs ut till privatpersoner, direkt eller via koloniföreningar.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons