Annons

Hyllor på plats i stadsbiblioteket

Nyinvigningen av stadsbiblioteket närmar sig i samma takt som renoveringen går mot sitt slut. Nu är bokhyllorna på plats. ”Allt har gått enligt planerna”, säger bibliotekschef Michael Nordberg.
Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2012
Den 17 september öppnar biblioteket igen efter renoveringen som pågått sedan 12 juni. ”Hyllorna fick vi tillbaka i torsdags i förra veckan. De har legat nedmonterade i förråd”, säger Michael Nordberg.
Den 17 september öppnar biblioteket igen efter renoveringen som pågått sedan 12 juni. ”Hyllorna fick vi tillbaka i torsdags i förra veckan. De har legat nedmonterade i förråd”, säger Michael Nordberg.Foto: Tomas Nyberg
Biblioteket invigdes 1983 och har inte renoverats tidigare. En av dem som får en nyrenoverad arbetsplats är biblioteksassistent Christina Sjöström.
Biblioteket invigdes 1983 och har inte renoverats tidigare. En av dem som får en nyrenoverad arbetsplats är biblioteksassistent Christina Sjöström.Foto: Tomas Nyberg

Lim och målarfärg. De dofterna letar sig ut när Michael Nordberg öppnar dörren till biblioteket. I den stora, ljusa boksalen har hyllorna placerats i ett stråk mot rummet som tidigare var föreläsningssal.

– Där ska det bli tidningsrum. Tanken är man ska kunna titta på böckerna och bli inspirerad när man går till tidningsrummet. Det blir också lättare för personalen att ställa in böcker, säger han.

Annons

Hyllorna har förvarats i förråd under tiden som bland annat golv och tak renoverats. Även boksamlingen på 80 000 verk har magasinerats. De kommer att packas upp kommande veckorna för att finnas på plats när biblioteket öppnar den 17 september.

– Vi planerar för en lite mer officiell invigning i vecka 44. Då är det Bokens dag, säger Michael Nordberg.

Biblioteket stängdes för ombyggnad den 12 juni i år. Renoveringen, som kostar 4,2 miljoner är den första sedan byggnaden invigdes 1983.

– Så det var välbehövligt. Detta är ju en offentlig lokal som tar emot väldigt mycket människor och då slits den naturligtvis. Det var mer jobb med renoveringen än vad jag trodde. Men allt har gått bra, säger Michael Nordberg.

Madeleine Gripsten
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons