Annons

Hyggligt resultat trots allt

– Vi trodde väl det skulle bli katastrof på grund av vädret, säger Länkarnas kassör John Allan. Men det blev något bättre än vi trodde. Årets loppmarknad i Kyrkoköpinge höll på att regna bort på lördagen.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2007
När regnet kom tömdes planen snabbt. Men de som var intresserade av auktionen bara skulade så länge. Bild: Tomas Nyberg
När regnet kom tömdes planen snabbt. Men de som var intresserade av auktionen bara skulade så länge. Bild: Tomas NybergFoto: 
En del av grejorna som var till salu klarade sig trots allt i regnet. Bild: Tomas Nyberg
En del av grejorna som var till salu klarade sig trots allt i regnet. Bild: Tomas NybergFoto: 

En del böcker blev förstörda och en del elektriska apparater. Men annars klarade sig mycket av det andra trots blötan.

Redan klockan åtta på morgonen köade de första besökarna utanför Länkarnas gård för att komma in direkt när loppmarknaden klockan halv nio. Regnet kom inte förrän en dryg timme senare.

Annons

- De som var intresserade av auktionen var också kvar, säger John Allan.

Intäkterna från auktionen är viktiga för sällskapet. Drygt hälften av det kommunala bidraget går till elen och oljan för uppvärmning. Men trots att bidraget inte höjts de senaste tio åren är inte John Allan så negativ.

- Trelleborg ska ändå ha en eloge, säger han. I många andra kommuner har fullmäktige kortsynt beslutat att bara spara pengar snabbt oberoende av vilka kostnader man drar på sig i det långa loppet. Vi är tacksamma så länge vi får vara kvar på den här gården. Loppmarknaden ger inte några stora summor men nog så viktiga.

- Hade vi varit ett företag hade det varit nålpengar, säger John Allan. Men för oss är de betydelsefulla.

Länkarna har samlat in grejor sedan i december för att kunna genomföra sin årliga loppmarknad.

- Det är många snälla människor som hjälpt oss, säger John Allan. De har skänkt från små lådor med leksaker till hela dödsbon.

Länkarna har en särskild informatör som är ute i skolorna för att informera om alkoholens skadeverkningar men,

- Intresset för alkoholproblemen är lite för dåligt i dag, säger John Allan. Alla bara pratar om narkotika. Men vi försöker komma ut med information till ungdomarna och föräldrarna. Och i Länkarnas stadgar står att vi finns till för alla missbrukare som själv vill sluta. Vi kan bara ge frivillig hjälp, men kan inte bota. Vi kan erbjuda någonstans att ta vägen, något att göra.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons