Husmanskost utan överraskningar

Snabbt, billigt och gott. Men lite butter stämning och inget kaffe på maten. På Stek och grillgott får man vad man betalar för – men inte mer.
Trelleborg • Publicerad 10 januari 2011
Foto: Tomas Nyberg
Foto: Tomas Nyberg

På restaurang Stek och grillgott verkar det inte vara meningen att man ska stanna. Deras affärsidé verkar snarare vara att man ska ta sin mat och äta den på jobbet i lunchrummet. Man får inte beställa vid bordet utan köa vid disken. Maten serveras direkt. Det finns ingen salladsbuffé och efteråt bjuder ingen på kaffe. Bemötandet var kanske inte heller det bästa denna dag.

Ganska trist och torftigt, ja. Men sen kommer fördelarna. Maten är relativt billig. 55 kronor för dagens (50 kronor om man tar den med sig) och 65 kronor för dagens special. Denna dag serveras stekt spätta med potatis och remouladsås som dagens och porterstek med potatis och brunsås som special. Trots att kön är lång när vi ställer oss i den får vi vår mat på mindre än tio minuter. Det finns också mycket att välja mellan på menyn.

Stekt och grillgott serverar enkel husmanskost utan konstigheter. Maten är god och portionerna väl tilltagna. Portersteken är något kall. Spättan, en rätt så omöjlig rätt att göra spännande, smakar utmärkt i all sin enkelhet.

Lokalen är ganska tråkig. Det är mörkt, kalt och ger ingen mysig känsla precis. Snarare en känsla av skolmatsal. Väljer du lunch från Stek och grillgott är det alltså bäst att du tar med dig maten därifrån så fort du betalat.

Louise Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.