Annons

Husmanskost lockar många

Satsningen på pensionärsluncher har slagit väl ut på JW Buffé – och Café i Anderslöv. Särskilt när det är husmanskost: "Då kommer alla Skånes pensionärer" säger kocken Jörgen Wall.
Trelleborg • Publicerad 16 november 2008
"Bra och gott " är Hans Olsson omdöme om lunchen på JW Buffé och Café. Bild: Tomas Nyberg
"Bra och gott " är Hans Olsson omdöme om lunchen på JW Buffé och Café. Bild: Tomas NybergFoto: 

När han tillsammans med hustrun Veronika Wall tog över kaféet längsmed landsvägen i somras var det buffé som gällde från första början, tanken var att gästerna skulle sköta sig själva, alltså ta maten själva.

När TA tittar in på fredagseftermiddagen står souvlaki-grillspett med tzatsiki och fransk bondgryta på menyn. Det är bara att äta så mycket man vill.

Annons

Johnny Dahlfors och hans hustru som har sommarhus i närheten äter här i princip varje dag. Innan åt de ofta på gästgiveriet, och när det stängde i somras blev de husvilla tills de upptäckte JW Buffé- och Café. De ser flera fördelar - man slipper diska efter maten, personalen är trevlig och dessutom går det knappt att komma undan billigare även om man skulle köpa råvarorna och laga maten själv, säger Johnny.

Jörgen Wall konstaterar att affärerna går riktigt bra, han har till och med anställt en person. Deras koncept är att dela upp luncherna i två etapper - först den vanliga lunchbuffén och sedan, efter halv två på eftermiddagen, är det fritt fram för pensionärerna att komma och äta till rabatterat pris.

Hans Olsson från Brönnestad har precis slagit sig ner vid ett fönsterbord. På tallriken har han fransk bondgryta, potatis och sallad. Han passar på att äta här minst en gång i veckan när han har ärende till Anderslöv, berättar han.

- Det är bra för här finns flera rätter att välja på. Och för oss ensamstående är det bra att det finns - så man slipper laga mat.

Här är ofta fullt med pensionärer på eftermiddagarna, främst är det husmanskosten som lockar.

- När vi serverar dansk fläskstek, då kommer hela Skånes pensionärer, säger Jörgen Wall.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons