Annons

Husägare får sexsiffrigt skadestånd av kommunen

Efter tre års kamp i domstol måste Trelleborgs kommun nu betala 450 000 kronor plus ränta och rättegångskostnader till Hans Andersson för att ha orsakat omfattande sprickor i hans hus på Stavstensvägen i samband med dränering av ett koloniområde.
Trelleborg • Publicerad 11 november 2003

- Det känns oerhört skönt. Det är åtta år sedan den här historien började för min del och det har varit kämpigt både ekonomiskt och psykiskt. Men jag visste hela tiden att jag hade rätt och kommunen fel. Därför gav jag mig inte, säger Hans Andersson. Kommunen har hela tiden nekat och överklagat ända upp i Högsta domstolen. Men nu är det klart att Högsta domstolen inte tar upp målet. Därmed gäller Miljööverdomstolens dom som ger fastighetsägaren rätt. Hans Anderssons advokat Michael Tuveson tycker att beskedet är glädjande. - Jag trodde egentligen aldrig att Högsta domstolen skulle ta upp målet. De prövar endast mål som kan vara av vikt för hur man ska tolka lagen, inte rena bevisfrågor. Förutom skadeståndet ska kommunen betala Hans Anderssons rättegångskostnader, som uppgår till 250 000 kronor. Med de egna rättegångskostnaderna samt andra kringkostnader kan slutnotan hamna på en miljon kronor eller mer. - Med tanke på att det ursprungliga skadeståndskravet var på 1, 6 miljoner är det ändå en förbättring, kommenterar kommundirektör Rutger Persson och meddelar att kommunen nu tänker betala.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons