Annons

Hus med 70 nya lägenheter på Öster

Abitare planerar att redan nu i höst börja bygga på tomten där Fridstens låg, mellan Östergatan och Järnvägsgatan i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2005
Så här är det tänkt att Abitares hus mellan Åstergatan och Järnvägsgatan i Trelleborg ska se ut. Bild: Abitare
Så här är det tänkt att Abitares hus mellan Åstergatan och Järnvägsgatan i Trelleborg ska se ut. Bild: AbitareFoto: 

– Vi ska lämna in en ansökan om bygglov snarast, säger Tommy Qvarfort på Abitare. Tomten har legat öde ett tag sedan Fridstens gamla hus revs. Nu har ägaren Abitare alltså kommit till skott och sätter i gång bygget på tomten. – Det handlar om sammanlagt ett 70-tal lägenheter, säger Tommy Qvarfort. Om allt går enligt planerna blir det byggstart i höst. Det fortsatta byggnadsarbetet beräknas hålla på fram till 2007. De första lägenheterna ska stå klar för inflyttning i slutet av 2006 och de sista hyresgästerna antas kunna flytta in i mars 2007. – Förutsatt att allt går enligt planerna med byråkratin och annat, säger Tommy Qvarfort. Enligt planerna ska det bli 70 lägenheter med hyresrätt, på ett mycket fint läge i Trelleborg, med utsikt ut mot havet. Enligt planerna får huskropparna fyra våningar samt en penthousevåning överst. Kjell Nilsson (s) är ordförande i byggnadsnämnden i Trelleborg. – Troligen behandlar vi bygglovet på vårt nästa sammanträde, säger han. Samtidigt som planerna på de nya hyreshusen vid Järnvägsgatan presenteras offentliggör Abitare även att de köper Föreningssparbankshuset i hörnet Algatan/C B Friisgatan i Trelleborgs centrum. – Vi ska ha kontor på andra våningen i huset, säger Tommy Qvarfort. Dessutom ska vi ha en boutställning. Bakgrunden är att Abitare är med som en av exploatörerna på det nya bostadsområdet Stavstensudde. Företaget behöver lokaler centralt i Trelleborg för att exponera sin del av den planerade utbyggnad för kunder. Enligt Tommy Qvarfort ingår köpet av bankfastigheten i företagets långsiktiga satsning på Trelleborg. Efter att Trelleborg under många år varit helt dött när det gäller nybyggande har först småhus och nu även flerfamiljshus börjat växa upp i allt snabbare fart. Lasse Bryggare 0410-545 71 lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons