Annons

Hus i Hammarlöv kommer smälta in

De planerade nybyggena i Hammarlöv ska smälta in i bymiljön.
Trelleborg • Publicerad 30 juli 2007

Det skriver Bengt-Olof Tonning och Britt-Marie Aulin-Tonning i sitt svar på de synpunkter som bybor skickat in till byggnadsnämnden angående deras planer på fem nya villor i byn.

Det ska inte bli några moderna hus med stora perspektivfönster som byggs på de nya områdena i Trelleborg som ska byggas på tomten norr om Framnäsgården, skriver de i sitt brev till byggnadsnämnden.

Annons

"Här ska i så fall byggas till bymiljön anpassade bostäder" skriver de.

Enligt parets brev kan bebyggelsen på tomten integreras med den befintliga.

"Ta bort den svårbrukade markremsa som ligger som ett tomrum insprängt i byn och bygga ett trevligt, anpassat kvarter. På så sätt skulle det kunna bildas en helhet" skriver de.

Tomtbiten lämpar sig inte för storskalig odling och är mycket tidsödande att bruka, menar de. Ett alternativ kan vara att lägga den i träda eller plantera energiskog. Där menar paret dock att när det gjordes i Skegrie blev det inte bra.

"Den delen av Skegrie är nu föremål för bebyggelse" skriver de.

Paret Tonning tycker att det är bättre att bebygga marken i Hammarlöv med nya hus. De skulle också kunna tänka sig att avsätta en del av marken till parkering, vilket behövs inne i bykärnan.

"Det vore oss fjärran att medvetet försämra Hammarlövs idylliska bykänsla, utan fast mer, kunna ge fler människor förmånen att få en bostad här" skriver de.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons