Hur var semestern i Egypten?

Peter Kronström är nyss hemkommen från Egypten.
Trelleborg • Publicerad 2 februari 2011
Foto: Tomas Nyberg

Hur var semestern i Egypten?

– Det var bitvis lite olustigt. Man vet ju att ingen vill oroa turisterna så vi antog att läget var värre än vi fick reda på. När resan till Kairo ställdes in av resebolaget förstod vi att det var allvar. Samtidigt var det spännande att uppleva detta på plats.

– Meningen var ju att vi bara skulle bada och ha det bra. Men så händer detta! Så kan det vara ute i världen.

Hur var stämningen?

– Det var rätt lugnt i Luxor där vi bodde. Militären bevakade bankerna. Men å andra sidan var vakter på hotellen standard. Säkerhetsnivån har länge varit hög i Egypten. Så fort vi skulle någonstans tog det evigheter eftersom det var så många säkerhetskontroller.

Vad sa befolkningen om vad som hände?

– De var glada över protesterna. De betydde frihet för dem. Allt de ville var att få en snabb lösning. Men många pratade också om hur arga de var över plundringarna av kulturskatter. Man förstör ju bara för sig själv när man gör så.

Var ni oroliga över att inte kunna komma hem?

– Nej. Men det var lite konstigt eftersom vi hörde att flygplatsen i Hurghada var stängd. Men vi flög ju hem därifrån. Vi visste att vi skulle komma hem så därför var vi inte oroliga.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.