Annons

Hur firar du när fastan är över?

Nu är ramadan över och muslimer firar högtiden Eid Al-fitr, också kallad bayram, i tre dagar.
Trelleborg • Publicerad 8 augusti 2013
Haidar Al Rubaye, Malmö driver butik i Trelleborg – Med min familj. Vi äter kakor och dricker juice. Och så lämnar vi pengar till barnen. Kanske kommer vi gå ut och äta på restaurang.
Haidar Al Rubaye, Malmö driver butik i Trelleborg – Med min familj. Vi äter kakor och dricker juice. Och så lämnar vi pengar till barnen. Kanske kommer vi gå ut och äta på restaurang.Foto: 
Abdulsalam Hussain, Trelleborg tillsammans med sin son Fouad och sin lillebror Mohamed – Jag är ledig med min familj. Vi går ut och grillar tillsammans. Sedan ger vi pengar till barnen och köper mycket godis. Vi besöker också alla kompisar och släktingar. Och så äter vi mycket. Jag har redan ätit frukost tre gånger i dag.
Abdulsalam Hussain, Trelleborg tillsammans med sin son Fouad och sin lillebror Mohamed – Jag är ledig med min familj. Vi går ut och grillar tillsammans. Sedan ger vi pengar till barnen och köper mycket godis. Vi besöker också alla kompisar och släktingar. Och så äter vi mycket. Jag har redan ätit frukost tre gånger i dag.Foto: Sara Johari
Mahmoud Moulla, Trelleborg – Med familjen precis som varje år. Vi sitter mest och umgås och äter festmåltider. Vi har en tradition i vår familj med en rätt med friterat bröd, yoghurt, vitlök och kikärter. Sedan garnerar man med olivolja och pinjenötter. Det kallas fatteh. Min familj kommer från Libanon så vi har traditioner därifrån.
Mahmoud Moulla, Trelleborg – Med familjen precis som varje år. Vi sitter mest och umgås och äter festmåltider. Vi har en tradition i vår familj med en rätt med friterat bröd, yoghurt, vitlök och kikärter. Sedan garnerar man med olivolja och pinjenötter. Det kallas fatteh. Min familj kommer från Libanon så vi har traditioner därifrån.Foto: 

För vissa började firandet redan vid soluppgången i dag medan andra börjar först i morgon.

Klicka på bilderna ovan och dra muspekaren över bilden för att se svaren i enkäten.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons