Annons

Hunden Knutte svårt skadad i schäferattack

Tolvåriga blandrasen Knutte var ute och gick med sin husse när två stora schäfrar attackerade honom. Den ena bet sig fast i nacken och den andra i bakbenet. – De höll på att bita ihjäl honom, säger husse Kenneth Grybb.
Trelleborg • Publicerad 30 augusti 2012
Hunden Knutte är rejält medtagen efter schäferattacken och måste gå med tratt ett tag framöver. Husse Kenneth Grybb är förbannad på kvinnan som rastade schäfrarna. Hon försvann från platsen utan att säga ett ord.
Hunden Knutte är rejält medtagen efter schäferattacken och måste gå med tratt ett tag framöver. Husse Kenneth Grybb är förbannad på kvinnan som rastade schäfrarna. Hon försvann från platsen utan att säga ett ord.Foto: Claes Nyberg

Efter attacken och efter ett antal timmar på djursjukhuset i Malmö är Knutte medtagen. Han flämtar och skakar och orkar nätt och jämnt gå och hälsa när det ringer på dörren.

Knutte har en tratt på huvudet och ett dränage på insidan av bakbenet. Spåren av den blodiga attacken syns tydligt på bakbenet och i nacken.

Annons

– Veterinären sa att det inte är säkert att han överlever, säger Kenneth Grybb sorgset.

Kenneth och Knutte, som är en blandning mellan petit bassett och tysk jaktterrier, var just på väg att avsluta onsdagens eftermiddagspromenad när attacken skedde. De hade svängt in på Humlegränden i centrala Trelleborg och var bara 50 meter hemifrån när de mötte schäfrarna, som rastades av en kvinna.

– De gick till attack direkt och hon klarade inte av att hålla dem. Min hund är tolv år gammal och bara lite större än en tax. Han hade såklart inte en chans mot två stora schäfrar, säger Kenneth Grybb.

Kenneth Grybb tvekade inte att hjälpa sin hund. Han började slå mot schäfrarna med kopplets plasthandtag.

– Jag slog och slog så hårt jag kunde, annars hade de bitit ihjäl honom, säger han.

Slagen gjorde att schäfrarna till slut släppte greppet om Knutte efter 15-20 sekunder. Kvinnan försvann från platsen utan att säga ett ord.

Kenneth Grybb satte Knutte i bilen och åkte till djursjukhuset i Malmö. Där sövdes Knutte ner och blev röntgad i höfter och mage. Han fick ett dränage på bakbenet och antibiotika.

Besöket på djursjukhuset kostade Kenneth Grybb 5 000 kronor. Han är rejält förbannad på kvinnan som rastade schäfrarna.

– Man måste kunna gå ut med sin hund utan att den ska bli attackerad. Man ska inte ha hundar ifall man inte han hålla fast dem, säger Kenneth Grybb som under onsdagskvällen polisanmälde händelsen.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons