Hundbajs vid dagis upprör

Dagiseleverna tvingas fortfarande trampa i hundbajs utanför sitt dagis Månssonska villan vid Kapellgatan. Både lärare och föräldrar är upprörda.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2003

BILD: TOMAS NYBERG I sex år har förskolelärarna försökt få hundägarna att plocka upp efter sig, men utan resultat. - Det har varit så här till och från i sex år, säger förskolelärare Camilla Riis. Vi har satt upp skyltar på gräsmattan och ett tag satte vi till och med vimplar i bajshögarna, men problemet finns kvar. Det är på plattorna och gräsplätten utanför dagiset som hundarna gör sina behov. Två hundlatriner finns uppsatta i närheten av dagiset. - Vi satte upp dem för ett par år sedan när vi fick klagomålen, men mer kan vi inte göra, säger Bengt Andersson på kommunens gatukontor. - Om det blir en så pass sanitär olägenhet att man ska starta upp en upplysningskampanj för hundägarna ligger det i så fall på miljö- och hälsokontorets ansvar. - Vi kan ju inte agera poliser, säger trädgårdsingenjör Per-Arne Olsson på parkkontoret. Vi kan bara sätta upp skyltar och hundlatriner. Om sen hundägarna skiter i det kan vi inte göra mer åt det. Text: Camilla Erkenfeldt

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.