Hundägare och skejtare ska umgås i Parken

Snart kan ungdomar som skejtar och äldre som spelar boule få sällskap av jyckar som rastas. Tekniska nämnden vill anlägga en hundrastplats i Generationsparken.
Trelleborg • Publicerad 15 mars 2013

Länge har ropen om fler hundrastplatser skallat bland Trelleborgs hundägare.

Kommunen har fått in flera förslag på platser där rastplatser skulle vara lämpliga, bland annat vid gamla tennisbanorna på Vångavallen, längs Strandgatan och i hörnet Hamngatan-Kontinentgatan. Någon föreslog också Generationsparken, som är en del av Parken, och det har tekniska nämnden nu tagit till sig.

– Vi tror det blir positivt. Det kommer att göra att fler människor rör sig i området, och det är det som är tanken med Generationsparken, säger Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden.

Tanken är att den nya hundrastplatsen ska ligga på platsen för den gamla minigolfbanan, och på så sätt blir Generationsparken än mer en mötesplats för olika trelleborgare. I dag finns där en skejtbana och boulebanor.

Eftersom tekniska nämnden nu vill bygga en hundrastplats i Generationsparken så säger man samtidigt nej till medborgarförslagen om rastplatser vid de gamla tennisbanorna, Strandgatan och Hamngatan-Kontinentgatan.

Tekniska nämnden beslutade vid sitt möte på onsdagen att också ställa sig bakom medborgarförslaget om en hundrastplats i Anderslöv. En sådan ryms dock inte i budgeten 2013, men kan bli aktuell 2014 eller 2015 istället.

Var hundrastplatsen ska anläggas är fortfarande oklart. Tekniska förvaltningen ska undersöka saken närmare.

Martin Falkenby
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.