Annons

Hundägare frias av länsrätten

En hundägare i Trelleborg frias nu helt av länsrätten från misstankarna om djurplågeri. Hundägaren har både fått sin hund omhändertagen och av länsstyrelsen helt förbjudits att ha hund, men nu underkänner länsrätten de besluten.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2009

Enligt anmälningarna hade ägaren vid flera tillfällen slagit och sparkat hunden, bland annat när den stått bunden utanför restauranger. Han ska även ha använt både ridspö och en käpp för att slå hunden, enligt anmälningarna.

Länsrätten anser emellertid att varken anmälningar eller det som annars kommit fram visar att ägaren misshandlat sin hund eller behandlat den på ett sätt som inte är bra ur djurskyddssynpunkt.

Länsrätten har redan tidigare beslutat att ägaren ska få tillbaka sin hund och nu konfirmeras det beslutet formellt. Dessutom upphävs beslutet att förbjuda honom att ha hundar.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons