Annons

Huliganer stormade Tre lyktor

Ett tiotal personer har gripits för våldsamt upplopp efter att ha slagit sönder inredningen på restaurang Tre lyktor i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 3 maj 2010
Foto: Tomas Nyberg
Foto: Tomas Nyberg

TRELLEBORG. Mitt under TFF-supportrarnas uppladdning inför derbyt i Malmö rusade mellan 15 och 20 personer in på Tre lyktor. De krossade en fönsterruta, misshandlade ett antal personer och slog sönder glas och porslin. Därefter försvann de ut igen.

– De röjde runt ett tag och försvann sedan lika fort igen, säger polismannen Anders Rosvall, som höll förhör med restaurangpersonalen efter upploppet.

Annons

Strax efter upploppet, som skedde kring klockan 14.30, stoppade polisen buss 146 till Malmö. Där greps tio ungdomar som misstänks ha deltagit i upploppet. Men fortfarande saknas ett antal misstänkta.

Polisen tror att de misstänkta är Malmö FF-supportrar. Flertalet av de gripna uppges vara hemmahörande i Malmö.

TFF:s supporterklubb True Blues hade mellan 60 och 70 medlemmar på plats på Tre lyktor när upploppet skedde. En person i supporterklubben, som vill vara anonym, berättar att det hela var över på 15 sekunder.

– De sprang in, slog sönder saker och slog ner en person. Han fick fläskläpp och blåklocka, berättar supportern.

Det var skärrad stämning bland supportrarna efter upploppet.

– Det är väldigt obehagligt. Vi tar avstånd från allt våld, säger supportern.

True Blues tvekade dock inte att åka in till Malmö och se matchen.

– Absolut inte.

Johan Svansjö
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons