Annons

Hugo misslyckades i vallnings-VM

Det gick inte vägen för Moel Hugo och Liselott Hansson i det första VM:et för vallhundar någonsin som gick i Wales i helgen.
Trelleborg • Publicerad 24 september 2002
ARKIVBILD: CLAES NYBERG
ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

ARKIVBILD: CLAES NYBERG Hugo gjorde ett grundläggande misstag redan i första momentet. När de sedan tog för lång tid på sig i ett av de andra momenten, en grind, var dagen förstörd. Tävlingen börjar med att föraren skickar ut hunden för att hämta in fåren. Om föraren skickar hunden åt höger ska hunden runda fåren på höger sida och sedan gå in bakom dem. Men när Liselott Hansson skickade Hugo åt höger hittade han först inte fåren, utan återvände, korsade mittlinjen och gick runt fåren till vänster. - Det kostade oss 38 poäng, säger Liselott Hansson på mobiltelefon från Bremen där hon sitter fast i en trafikkö. Sedan gick tiden ut vid en av grindarna. Ingen svensk kom till final eller semifinal. Däremot kom en norrman på nionde plats i finalen. Aled Owen från Wales med Bob vann finalen med en engelsman på andra och en holländare på tredje plats. Skottland vann lagtävlingen. - Det var kul att se Hugos släktingar, säger Liselott Hansson. En av hans halvbröder kom tvåa i finalen och en kullbror kom sexa. Det är förarna som gör skillnaden. Man måste nästan flytta dit för att bli riktigt bra. Inför VM bodde Liselott Hansson hemma hos Aled Owen och kunde träna varje dag. Nästa sommar ska hon tillbaka och jobba som får- och hundskötare på en gård i Lake District. Under tiden får hon glädja sig åt att Roland Sjösten från Blekinge vann SM i spår med Liselott Hanssons import SoMolli.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons