Annons

Hudvård ska locka kunder till nytt apotek

Trelleborg har fått sitt tredje apotek. Med hudvårdsprodukter som främsta vapen kastar sig Doc Morris in i kampen om kunderna.
Trelleborg • Publicerad 16 november 2010
Vad tycker du om att apoteken avregleras? Irén Persson: – Jag tror att det bara positivt. Konkurrens är aldrig fel.Foto: 
Susanne Persson är apotekschef på nyöppnade Doc Morris. "Jag har jobbat på det statliga apoteket tidigare. Så nu känns det spännande att vara chef här", säger hon.Foto: 
Vad tycker du om att apoteken avregleras? Michael Rosberg: – Jag vet inte riktigt, jag går ganska sällan till apoteket. Men jag tror att det är bra.Foto: 
Vad tycker du om att apoteken avregleras? Britten Logosz: – Det känns ganska tveksamt. Apotek ska ägna sig åt medicin och inte åt massa skönhetsprodukter.Foto: 
Vad tycker du om att apoteken avregleras? Daniel Nylander: – Bra. Finns det fler apotek med olika ägare så ökar utbudet och konkurrensen.Foto: 

Det nya apoteket öppnade på tisdagen. Det som tidigare var ett tomt gatt på Algatan har förvandlats till moderna apotekslokaler. Vitmålade väggar badar i skarp belysning. På hyllorna trängs klassiska huvudvärkstabletter med hudvårdsprodukter.

– Det känns väldigt bra nu när vi har öppnat. Hudvård är det vi har valt att satsa på. Vi har anställt en hudvårdsterapeaut och allt som allt är vi fem personer som ska jobba här, säger apotekschefen Susanne Persson.

Annons

Men hon och hennes kollegor är allt annat än ensamma i kampen om Trelleborgs apotekskunder. I nuläget konkurrerar Doc Morris med två apotek. Snart etableras ytterligare två, ett vid Ica Maxi och ett på Algatan. Till det kommer också att receptfria läkemedel säljs i butik.

– Det finns risk för överetablering. Men konkurrens innebär också att kunderna avgör vika som kommer finnas kvar, säger Susanne Persson.

Kommer apoteken överleva när det säljs receptfria läkemedel i affärerna?

– Absolut. Apoteken jobbar med rådgivning. Det kan inte vanliga affärer ersätta.

Anna Thulin
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons