Annons

HSB vill bygga borätter i Hököpinge

(Uppdaterad). HSB Malmö köper 34 000 kvadratmeter byggrätter i Hököpinge. Tanken är att bygga 300 bostadsrätter och radhus i Bruksparken.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2005

– Marknaden är het i Skåne och det är inte lätt att hitta tomter här. Bruksparken är ett mysigt område och vi tror att vi gjort en bra affär med köpet i Hököpinge, säger Greg Dingizian, verkställande direktör på HSB Malmö.

HSB: s nya innehav är tänkt att innehålla uppskattningsvis 300 bostadsrätter och eventuellt också radhus. Det mesta är klart för byggstart, men Greg Dingizian kan inte säga när spaden sätts i jorden på det gamla bruksområdet.

Annons

Att det finns ett intresse av att bli bostadsrättsinnehavare på det gamla bruksområdet framgår av att efter köpet blev klart på tisdagseftermiddagen hade mellan 50 och 100 personer vid lunchtid på onsdagen visat sitt intresse av den planerade nyproduktionen.

HSB har gett 68 miljoner kronor för marken och byggrätterna i Hököpinge. Säljare är Erik Selin Fastigheter AB i Göteborg. Bruksparken är delvis exploaterad redan i dag. Erik Selin Fastighetsbolag har färdigställt och sålt 32 nyproducerade bostadsrätter. Lägenheter som är inflyttningsklara vid årsskiftet. Det göteborgsbaserade fastighetsbolaget avser dessutom att färdigställa ytterligare 32 bostadsrätter för inflyttning någon gång under 2006.

– Det är en mindre del vi av det ursprungliga området som vi efter den här försäljningen har kvar i Bruksparken, säger Erik Selin.

Bruksparken består i dag också av ett antal flerfamiljshus från 1990-talet samt det 1982 nerlagda sockerbruket.

HSB Malmös intresse för området beror på vad man anser vara ett attraktivt läge och möjligheten att vidga nyproduktionen utanför Malmös gränser. HSB har i dag ägande i sex kommuner. Det gäller också Trelleborg.

Får HSB.s vd, Greg Dingizian, som han vill kommer bostadsföretaget att expandera ytterligare i den sydligaste kommunen.

– Vi kan tänka oss nyproduktion på mellan 5 000 och 40 000 kvadratmeter i Trelleborg, säger han.

Vilket område som kan komma i fråga för denna nyproduktion eller vilka kontakter som bostadsföretaget haft med Trelleborgs kommun vill han inte kommentera.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons