Annons

Hovrätten frikänner hockeyspelare som slog motståndare under match

I maj i år dömdes en 17-åring för misshandel som hände under en hockeymatch i Trelleborg i november 2018. Nu ändrar hovrätten domen, och tonåringen frikänns.
Trelleborg • Publicerad 19 juli 2019
Arkivbild, Söderslättshallen.
Arkivbild, Söderslättshallen.Foto: Andreas Westergren

Det var i november förra året, under en pågående hockeymatch på Söderslättshallen, som den då 17-årige killen kom i slagsmål med en motståndare.

Ärendet togs upp i Ystads tingsrätt, som i maj i år dömde 17-åringen för misshandel. Bland annat på grund av vittnesmål från huvuddomaren, som uppgav att 17-åringen fortsatte slå sin motståndare även sedan denne fallit på knä och var försvarslös. Ett läkarutlåtande om motståndarens skador ger, enligt tingsrättsdomen, också stöd för att det varit fråga om flera kraftiga slag mot ansiktet.

Annons

17-åringen dömdes till 35 timmars samhällstjänst och att solidariskt med sina båda föräldrar, betala skadestånd till den misshandlade motståndaren med 8 800 kronor.

Men ärendet överklagades till hovrätten av 17-åringen, som hela tiden nekat till brott och menat att han agerade i nödvärn alternativt inom det normalt tillåtna när det gäller ishockey.

Nu har Hovrätten för Skåne och Blekinge meddelat att man ändrar tingsrättens domslut och ogillar åtalet samt skadeståndstalan.

Hovrätten anser att det är utan tvivel bevisat att 17-åringen begått en misshandelsgärning. Men vidare menar rätten att det eftersom det var i samband med en hockeymatch som de båda medverkade i, trots att matchen var avblåst, går in under samtycke. 17-åringen frikänns därigenom helt.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons