Annons

Hovrätten fastställde dom mot rosförsäljare

Hovrätten fastställde på onsdagen domen mot den 22-årige man som tillsammans med sin sambo tog sig in hos äldre på Östergatan under förevändning att de delade ut rosor.
Trelleborg • Publicerad 5 maj 2004

Det var strax efter jul förra året som de båda bland annat stal pengar från en 81-årig handikappad kvinna. Tingsrätten dömde mannen till ett år och två månaders fängelse. I hovrätten dömdes han i stället till två års fängelse. Anledningen till det längre straffet är att målet i hovrätten slogs samman med ytterligare ett i vilket mannen dömts för bland annat försök till köp av sexuella tjänster, grovt rattfylleri och brott mot knivlagen. Mannen överklagade tingsrättens dom och hävdade att han inte hade något med stölden hos den äldre kvinnan att göra. I stället skulle det bara vara sambon som genomfört stölden. Men precis som tingsrätten valde hovrätten att tro på den äldre kvinnans berättelse om hur det gick till när paret besökte henne.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons