Annons

Hotet mot familjen kan vara mycket allvarligt

Hotet mot den familj i Västra Tommarp som Trelleborgs Allehanda kunde berätta om härom dagen kan vara ännu allvarligare än man först trodde.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2007
Hoten mot familjen har bland annat framförts via sms. Arkivbild: Tomas Nyberg
Hoten mot familjen har bland annat framförts via sms. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Enligt vad Trelleborgs Allehanda erfar ska det ha legat en patron i det brev som familjen hittade i sin trädgård härom dagen.

Dessutom ska det ha stått i brevet att "nästa gång tar vi ingen hänsyn till att barnen är hemma".

Annons

Polisen kan inte bekräfta de nya uppgifterna, men berättar att man söker efter den misstänkte, men ännu inte lyckats få tag i honom.

Det är en tvist mellan familjen och en byggfirma som ligger bakom den senaste tiden händelser. Familjen har hållit inne en del pengar för uppdrag som inte är utförda eller som blivit utförda på ett felaktigt sätt. Att pengarna skulle hållas inne beslutades efter en besiktning, där den kvalitetsansvarige och en advokat menade att familjen hade rätta att hålla inne delar av betalningen till byggfirman.

Ägaren till byggfirman har dock pressat familjen att betala och nu i veckan har kraven övergått i rena hot. Det handlar om hot via sms och ett brev som låg i familjens trädgård. Någon bomb hittades inte i brevet, som undersöktes av bombgruppen från Malmö.

Polisen vill inte tala om vad som fanns i brevet, men enligt av TA erfar handlade det om en hagelpatron och lappen med hot om att man inte skulle ta hänsyn till om barnen var hemma nästa gång.

Familjen har flyttat och har polisskydd.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons