Annons

Hotellgäster ska stanna i Trelleborg

Lars Georgsson, som driver Dannegården, satsar på att få liv i gamla Stadshotellet. Förra ägaren spelade konkurs, men Lars Georgsson tror på en ljus framtid för det anrika hotellet. – Läget kan inte bli bättre, säger han
Trelleborg • Publicerad 12 januari 2012
Foto: Claes Nyberg
Lars Georgsson.
Lars Georgsson.Foto: Claes Nyberg

Stadshotellet, som senast gått under namnet City Hotel, har under de senaste åren haft svårt att få riktig snurr på verksamheten. I november gick förra ägaren i konkurs och sedan dess har hotellet varit stängt.

Lars Georgsson kontaktade fastighetsägaren, Hyresbostäder i Trelleborg, och anmälde sitt intresse för att ta över. Vid årsskiftet fick han nycklarna och sedan dess genomgår hotellet en renovering. I februari är tanken att hotellet ska öppna på nytt.

Annons

Trots den senaste tidens svårigheter tror Lars Georgsson på en framtid för hotellet.

– Det är en stor resandeström till Trelleborg. Det handlar bara om att få folk att stanna här och inte ta in på hotell i Malmö, säger han.

Hotellet kommer troligen inte att gå under namnet City Hotel framöver, och inte heller Stadshotellet. Det mest troliga är att hotellet ingår i en kedja. Inriktningen kommer sannolikt att vara mer på budgetvariant än vad Dannegården är.

– Dannegården passar inte alla. Alla vill inte ha linnedukar. Det ska finnas något för säljare och resemontörer också, säger Lars Georgsson.

Från början ska man servera frukost till sina gäster, och sedan återstår det att se ifall det blir restaurangverksamhet i lokalerna igen. Den gamla restaurangdelen i söder används i dag till annat, men puben Böst med ingång från Algatan står tom.

– Om det finns ett behov så kan vi köra igång det med, säger Lars Georgsson.

Rebecka Sjöberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons