Hotellgäst smet från nota

En 39-årig trelleborgare som i slutet av maj månad tog in på ett hotell i Trelleborg i två nätter utan att betala för sig har dömts för bedrägligt beteende.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2003

Under vistelsen på hotellet ska han dessutom ha rivit ner sänglampor i rummet och hällt öl i sängen. Därför har mannen även dömts för skadegörelse. Han har också dömts för ett fall av snatteri efter att ha ha stulit ett sexpack öl på en bensinstation. Mannen har uppgett vid förhör med polisen att han saknade bostad och efter att ha sovit några nätter utomhus blev han desperat och tog in på hotellet. Hotellet krävde mannen på sammanlagt 10 500 kronor i skadestånd, både för det som förstördes i rummet och för nätter som man inte kunde hyra ut rummet på grund av skadegörelsen. Tingsrätten dömde 29-åringen till att betala 10 000 kronor till hotellet. Dessutom ska han betala 3600 kronor i böter och 500 kronor till brottsofferfonden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.