Annons

Hoppfulla deltagare på idrottsdag

I duggregn och snålblåst avgjordes gren efter gren under daglig verksamhets årliga idrottsdag för funktionshindrade på Östervångsstadion. Vissa gick hem som segrare, andra som minst lika nöjda deltagare i största allmänhet.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2012
Gabriel Morales Gonzales vann herrarnas final i längdhopp under den årliga idrottsdagen för dem som går på daglig verksamhet.
Gabriel Morales Gonzales vann herrarnas final i längdhopp under den årliga idrottsdagen för dem som går på daglig verksamhet.Foto: 
Oliwer Enulf drog snabbt ifrån sina motståndare under finalen i löpning.
Oliwer Enulf drog snabbt ifrån sina motståndare under finalen i löpning.Foto: 

Det fanns grenar för alla. Längd, löpning, rullator- och rullstolshinderbana, boll i hink och rullboll var några av grenarna.

– Jag har ställt upp i boule, kast med liten boll och i längdhopp. Det var roligt alltihop, berättade Bosse Thornborg.

Annons

På förmiddagen deltog alla i uttagningarna till finalerna som sedan hölls efter lunch. Först ut var 60 meter löpning för herrar. Tre personer ställde sig på startlinjen. En av dem, Oliwer Enulf, kom i mål som klar segrare.

– Det gick ju bra, konstaterade han och fortsatte raskt till nästa gren där han också kvalificerat sig till final, längdhopp.

Men där gjorde han övertramp. Istället var det Gabriel Morales Gonzales som vann.

Efter att ha gjort dagens sista hopp berättade Sofie Olander att hon ställt upp i kast med liten boll, längdhopp och löpning. Då kom Carina Sonesson, handledare på daglig verksamhet, fram till henne.

– Du vann, sade Carina och Sofie gav ifrån sig ett litet glädjetjut.

– Det kändes helt okej, sade hon medan motståndaren Sofia Andersson svor över att ha hoppat bara tre centimeter kortare.

– Det stör mig jättemycket, muttrade hon.

Även Annika Skogh från gymnasiets omvårdnadsprogram var nöjd med dagen. Arrangemanget var hennes och en klasskompis projektarbete.

– Vi började redan i september att planera det. Det har varit jättekul och alla har varit så positiva idag, sade hon.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons