Annons

Hoppdag på Granlundaskolan

Det hoppades som aldrig förr på Granlundaskolan på fredagen. Kajsa Murmark från Kämpinge gymnastikförening genomförde nämligen ett hopprepspass för över 90 elever.
Trelleborg • Publicerad 9 maj 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Frida Karlsson, Daniella Toft, Nicole Jerard och Erika Larsson från årskurs 3 tog chansen när det hoppades hopprep på Granlundaskolan på fredagen. BILD: TOMAS NYBERG - Man lär sig mycket av att hoppa hopprep. Det är jättebra träning för armar och ben. Jag hoppar nästan varje dag, sade Erika Larsson, elev i årskurs 3 på Granlundaskolan. Redan i fjor fick ett tiotal lärare en genomkörare i gymnastiksalen under Kajsa Murmarks ledning. På fredagen var det elevernas tur att hoppa under både korta och långa rep. Fem entusiaster från Kämpinge gymnastikförening höll i träningen medan Kajsa Murmark instruerade och försökte få ordning på musik och högtalare. Gensvaret var enormt och det bildades snabbt prydliga köer till de fyra långa hopprepen som snurrade på skolgården. Solen sken och vinden blåste svagt. Vädret var med andra ord perfekt för hopprep. - Jag tycker det är jättekul att hoppa, men det är inte riktigt lika roligt som att spela fotboll, förklarade Henrik Larsson i årskurs 3. Satsningen på hopprep är en del av projektet Vägra sitta still som Kajsa Murmark och Kämpinge gymnastikförening är en del av. Svenska gymnastikförbundet är också inblandade i projektet. Det handlar om att få elever att röra sig, i det här fallet med hjälp av hopprep. - Alla kan hoppa hopprep. Det är en odödlig skollek som är enkel att utöva samtidigt som den innehåller bra rörelser för kroppen, sade Kajsa Murmark. För henne väntar fler skolbesök med det åtta man starka hopprepslaget från Kämpinge. Hon ska också inom kort till Kanada för en stor hopprepskonferens.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons