Annons

Hoppas på bättre tider

Det har varit ett tumultartat år för Johanna Hansson, Kerstin Johansson och Eric Walldén på Köpingeskolan. Nu hoppas de på mer ordning och reda inför hösten.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2007
Bild:Tomas Nyberg
Bild:Tomas NybergFoto: 

För Johanna Hansson, Kerstin Johansson och Eric Walldén som går ut åttan, kändes det lite märkligt att fira skolavslutning i Folkets park och inte på Köpingeskolan.

- Men det var helt ok, det är ju stort och fint här, säger Kerstin Johansson.

Annons

Efter ett år med tidiga mornar, många bussturer och lektioner i diverse provisoriska lokaler, är det äntligen dags för sommarlov.

- Det har varit tufft. Lokalerna har ju inte varit särskilt bra, säger Kerstin Johansson. Just att undervisningen varit utspridd, har enligt de tre eleverna varit det värsta.

- Vi har fått åka buss varje dag och gå över halva stan till lektionerna, säger Johanna Hansson.

De är övertygade om att omständigheterna har påverkat elevernas prestation i skolan. Ibland har de varit nära att tappa suget.

- Vi har fått jobba hårdare än vi hade behövt annars, säger Kerstin Johansson.

- Vissa tycker det är för kämpigt och struntar i att komma till skolan, säger Eric Walldén.

Information om byte av lokaler har legat ute på skolans intranät, men det är lätt att missa om man inte är inne och tittar så ofta.

På senare tid har emellertid organisationen av lokaler fungerat bättre, tycker de tre eleverna.

- De kunde ha reagerat tidigare när de stängde skolan så att vi kunde fått de lokaler vi har nu tidigare, säger Kerstin Johansson. Johanna, Kerstin och Eric tror att det kommer att bli bättre till hösten. Det besked de fått hittills är att undervisningen kommer att fördelas mellan baracker utanför Köpingeskolan och lokaler på Pilevallsskolan.

- Det blir inte lika utspritt, men ändå ganska jobbigt, säger Johanna Hansson.

Annons

- Det är väl inte helt lyckat att vi ska gå tillsammans med så små barn, säger Kerstin Johansson.

De kommer dessutom att få längre dagar då två års hemkunskapsundervisning kommer att ske under ett år. Under det gångna året har det nämligen inte funnits lokaler för hemkunskap.

Vissa inslag från året som gått får bara inte upprepas, tycker de.

- Det värsta skulle vara om vi får dålig luft igen, säger Eric Walldén.

- Fast om man får gå upp tidigt och fara runt så mycket som vi gjort får man huvudvärk ändå, säger Johanna Hansson.

Det de tycker är allra tråkigast är att de förlorar nästa alla sina lärare till hösten. Många lärartjänster försvinner från skolan till följd av elevminskningen.

Christina Malmberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons