Annons

Hopp över litet hinder inte så lätt

Fyra stjärnryttare bytte ut sina hästar mot kaniner. Men hinderna stod kvar på banan.
Trelleborg • Publicerad 22 juli 2007
Jana Wannius hamnade sist i kaninhopnningen för stjärnryttare.
Jana Wannius hamnade sist i kaninhopnningen för stjärnryttare.Foto: 
Maria Gretzers inlånade kanin nästan flög över hindren, men det räckte inte riktigt hela vägen fram.
Maria Gretzers inlånade kanin nästan flög över hindren, men det räckte inte riktigt hela vägen fram.Foto: 

På söndagen avslutades Falsterbo horse show med finaler på flera håll. En av dem var kaninhoppning i nybörjarklassen. För trots sina framgångar på hästryggarna var Maria Gretzer, Jana Wannius, James Davenport och Lisa Bratt Fredricsson alla nybörjare i den något liknande sporten.

Strax efter lunch byggde Daria Driman hinder och banor för de små hopparna. Hon är ordförande i Skånes kaninhoppare som varje år arrangerar tävlingarna i kaninhoppning på Falsterbo horse show. I går lånade hon ut sin kanin Loved att first sight till Lisen Bratt Fredricsson.

Annons

- Kaniner känner direkt om det inte är deras vanliga förare som går banan med dem. Då brukar de försöka spela lite spratt och nosa runt eller gräva lite, säger hon. Kanske stämmer det för Lisen berättade innan det var dags för tävling att hon hade haft svårt med fokuseringen när det gällde hennes kanin.

Men det var inte bara hon som hade problem. Den enda som klarade sig felfri genom hela banan var James Davenport och hans inlånade kanin Laylock's miramax. Det var också han som vann hela tävlingen och fick ta emot blommor från Vellinges borgmästare Göran Holm.

Hans vinst bevittnades även av en mycket engagerad publik.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons