Annons

Hopp om fina ramper

Om fyra veckor kommer nya hinder, andra färger och utbytta plattor att pryda Gasverkets skejthall. Men fram tills dess håller hallen stängt.
Trelleborg • Publicerad 1 september 2010
Foto: 
Skejtparken är klar om fyra veckor. Den kommer då att ha nya hinder och vara omålad i rött och grått.
Skejtparken är klar om fyra veckor. Den kommer då att ha nya hinder och vara omålad i rött och grått.Foto: 
Foto: 
Johan Sundell har designat det som ska bli Gasverkets nya skejthall. "De som använder hallen har fått komma med förslag och önskemål som jag använt i desigen", säger han.
Johan Sundell har designat det som ska bli Gasverkets nya skejthall. "De som använder hallen har fått komma med förslag och önskemål som jag använt i desigen", säger han.Foto: 

TRELLEBORG. – Vi skulle behöva en skruvdragare till, eller helst två. Den vi har nu laddar ur efter 20 minuter och sen får vi ladda den en halvtimme, säger Mattias Nylén.

Han och kollegan Johan Sundell från Bryggeriet i Malmö har precis påbörjat arbetet med att renovera skejthallen. Gamla plattor kommer bytas ut, en ny flyttbar ramp ska komma på plats och hela anläggningen anpassas till yngre åkare. Ett projekt som kommer att ta ungefär fyra veckor.

Annons

– Det kan gå lite fortare. En del plattor är spruckna och det är inte bra för säkerheten. Sen ska vi också göra om ett hinder just för att de yngre ska kunna använda det mer. Sist målar vi om hallen i rött och grått, säger Johan Sundell.

Det är genom hans ritningar som planerna för den nya skejthallen har vuxit fram. Men även ungdomarna som använder hallen har bidragit med idéer.

– Jag har försökt få med det de vill ha. Detta är faktiskt en väldigt bra skejthall till att börja med. På många håll har de bara en liten ramp, säger Johan Sundell.

Kommer ni att vara med och inviga hallen när den är klar?

– Haha, självklart. Då åker vi tillsammans med alla andra, säger Johan Sundell.

Någon som kommer att ingå i det sällskapet är Jacob Wallström, tolv år.

– Jag åker inlines och var med och visade hur det nya hindret ska se ut. Det kommer bli jättehäftigt, säger han.

Anna Thulin
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons