Annons

Hopp om arbetsro på vårdcentral

Vårdcentralen i Svedala har varit hårt drabbad av konflikter. Men patienterna är nöjda. – Tillgängligheten är unik, säger Per-Olof Olofsson, ordförande i distriktsnämnden.
Trelleborg • Publicerad 2 februari 2006

Ett antal av läkarna har sagt upp sig och hyrläkare används för att driva en stor del av verksamheten. Ändå är den genomsnittliga väntetiden i telefon två minuter och patienterna får tid hos läkare inom någon dag.

Men lösningen med hyrläkare är tillfällig.

Annons

– Utvecklingen är på väg på rätt håll, säger Per-Olof Olofsson. Men det kan bara fortsätta så här under en begränsad tid. Vårt krav är att läkartjänsterna ska bemannas så snart som möjligt.

Enligt planerna ska en läkare anställas i februari, en i mars och en i april. Sedan återstår två tjänster som fortfarande är vakanta.

Efter arbetsmiljöinspektionens inspektion i december fanns fortfarande motsättningar kvar mellan läkare och förvaltningsledning. Och distriktsnämnden sätter press på primärvårdens ledning.

– Om inte programmet fullföljs fullt ut så har vi ingenting emot en upphandling av verksamheten, säger Per-Olof Olofsson. Det viktigaste är att verksamheten fungerar för patienterna i Svedala.

– Det får inte fortsätta så här, kompletterar Ewa Bertz (fp), vice ordförande i distriktsnämnden.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons