Hönsingebo mot nytt vindkraftverk

Trelleborg • Publicerad 4 juli 2005

"Hur kan det få byggas dessa oekonomiska och störande mon-ster?"

Det undrar en boende i Hönsinge som skriver in till byggnadsnämnden i Trelleborg för att protestera mot planerna på fler vindkraftverk i Hönsinge-Brönnestad.

"Jag lämnar härmed in en skarp protest mot byggandet av ytterligare ett vindkraftverk i Hönsinge-Brönnestad" skriver han i sitt brev.

Brevskrivaren menar att det redan i dag står tre vindkraftverk i blickfånget från hans hus. Han störs av ljudet från vindkraftverken och hävdar att de förstört utsikten från hans hus.

I sitt brev till byggnadsnämnden uppger Hönsingebon också att det blivit nästan omöjligt att sälja fastigheterna i byn efter att vindkraftverken uppförts.

Det kanske kommunen går in och ersätter? " undrar han i sitt brev Han säger också att han kommer att överklaga om det blir bygg-lov för ytterligare ett vindkraftverk vid dem som redan finns på plats i området vid Hönsinge-Brönnestad.

"All byggnation av vindkraft borde stoppas" menar Hön-singebon i sitt brev till byggnadsnämnden.

I stället anser han att man borde satsa på kärnkraft igen.

Lasse Bryggare

Hönsinge
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.