Annons

Höns och påfåglar kvar i Stadsparken

Trelleborg • Publicerad 28 februari 2006

Två veckor efter larmet om fågelinfluensan går fortfarande tuppar, hönor och påfåglar omkring i Stadsparken och vid Flaningen. Besökande i parken möts alltsomoftast av både kackel och kuckeliku när de promenerar genom parken. Detta trots att miljönämnden direkt tog beslutet att fåglarna skulle transporteras till kommunens växthus.

– Vi måste ta det lite lugnt. Vi kan inte springa där hela tiden, då blir fåglarna alldeles uppjagade, säger parkchefen Göran Larsson

Annons

En taktisk manöver alltså, men målet är fortfarande att alla fåglarna ska plockas in. Det är ett tufft arbete eftersom fåglarna inte låter sig fångas så lätt.

– Om de blir störda försvinner de iväg och då tar det tid innan de kommer tillbaka. Det är bättre att låta dem få lugn och ro, säger Göran Larsson.

Totalt är det ett hundratal fåglar som ska samlas in. Det som återstår är en del höns och påfåglar.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons