Annons

Hon vill sprida bra vibrationer

Patricia Sali har äntligen hittat en träningsform hon trivs med. Nu vill hon sprida sina kunskaper till trelleborgarna.
Trelleborg • Publicerad 22 augusti 2008
Patricia Sali visar en av de många övningarna som kan ersätta traditionell styrketräning på ett gym. Bild: Claes Nyberg
Patricia Sali visar en av de många övningarna som kan ersätta traditionell styrketräning på ett gym. Bild: Claes NybergFoto: 

För Patricia Sali har vibrationsträningen varit lösningen på flera problem.

- Varje dag från att jag var 15 år till ungefär 30 hade jag huvudvärk. Efter att jag fått mitt andra barn hade jag inte bara gått upp massor i vikt utan också fått värk i ryggen. Men allt har släppt sedan jag började med vibrationsträning, och kilona försvann också snabbt, säger hon.

Annons

På lördag öppnar hon det egna träningscentret Vibe center, med bara vibrationsmaskiner, i Trelleborg. Hon hoppas att fler ska upptäcka fördelarna med vibrationsträning, som enligt henne bland andra är att det är skonsamt för kroppen samt tidseffektivt.

- 30 minuter på vibrationsmaskinen två till tre gånger i veckan ersätter passen på gymmen, med traditionella maskiner. Och då ingår både träning, stretch och massage.

Hon välkomnar alla till det nya träningscentret, som har öppet hus på lördag och söndag, men tror att hennes målgrupp kommer att bli främst kvinnor.

- Kvinnor stressar ofta mellan jobb, hem och barn och för dem är det här en bra träningsform eftersom den sparar tid. Det är dessutom lätt att ta med sig barnen hit, säger Patricia.

Att det redan finns flera gym i stan är inget som oroar henne.

- De är inte mina konkurrenter. Vibrationsträning är en annan sorts träning.

Vibrationsträning fungerar på samma sätt som när man slår på knäet och muskeln i benet genom en reflex drar ihop sig. Maskinen skapar muskelsammandragningar 30-50 gånger per sekund. Träningen ersätter annan styrketräning, inte konditionsträning.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons