Annons

Hon vill ha lekplats i Hönsinge

En lekplats med gungor, sandlåda och rutschkana. Det önskar Madeleine Wismar blir verklighet i Hönsinge. ”Vi vill ha en samlingsplats”, säger hon.
Trelleborg • Publicerad 17 augusti 2013
”Jag är ett av många barn i Hönsinge som skulle vilja ha en lekplats här”, skriver nioåriga Madeleine Wismar i sitt medborgarförslag som hon skickat till kommunen.
”Jag är ett av många barn i Hönsinge som skulle vilja ha en lekplats här”, skriver nioåriga Madeleine Wismar i sitt medborgarförslag som hon skickat till kommunen.Foto: Sara Johari

Madeleine Wismar har åtminstone ett tiotal kamrater i olika åldrar i Hönsinge. När de vill leka är de hänvisade till varandras trädgårdar eller till en grönyta med ett fotbollsmål intill väg 101. Men Madeleine Wismar önskar att det skulle finnas mer att göra och ett ställe där byns barn kunde samlas.

– Madeleine frågade mig hur man kan få en lekplats i Hönsinge och då berättade vi hur hon skulle göra, berättar pappa Gunnar Wismar som tipsade om att skriva ett medborgarförslag till Trelleborgs kommun.

Annons

– Och så gjorde jag det, säger Madeleine Wismar som tänker sig att lekplatsen kan ligga på gröningen längs med väg 101.

– Det ska finnas gungor, en sandlåda, klätterställning och bänk och bord så att man kan ta fika med sig, förklarar Madeleine och visar platsen som hon tycker skulle passa för en lekplats.

Gunnar Wismar tycker att dotterns förslag på lekplats är bra för att öka gemenskapen i byn.

– Det behövs något för att hålla byn levande, säger han.

Parkchefen Mark Huisman har inte sett medborgarförslaget ännu men påpekar att det först och främst krävs att kommunen äger mark i byn för att de ska kunna anlägga en lekplats där.

– Annars måste byborna se till att skaka fram en plätt där den kan ligga.

Om sedan Hönsinge är lämpligt för att anlägga en ny lekplats kan han inte svara på.

– Jag säger varken ja eller nej. Först vill jag se förslaget och sedan måste det hanteras politiskt. Om kommunstyrelsen anslår pengar så kan det kanske bli verklighet, säger han.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons