Annons

Hon söker kontakt med hjälpsam kvinna efter krocken – ”Det sa bara pang”

”Det sa bara pang, sedan rökfylldes bilen och vi tog oss ur”, säger Therese Hansson som satt i en av bilarna som var inblandade i onsdagens olycka i Västra korset. Nu söker hon kontakt med en av dem som hjälpte till efter olyckan.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2018 • Uppdaterad 27 april 2018
Trafikolyckan inträffade i korsningen mellan E 6 och Västra ringvägen.
Trafikolyckan inträffade i korsningen mellan E 6 och Västra ringvägen.Foto: Casper Johansson

Therese Hansson från Trelleborg åkte tillsammans med sin sambo och ett annat par i en av de bilar som var inblandade i trafikolyckan i Västra korset strax efter lunchtid på onsdagen. Sällskapet var på väg till Emporia och Svågertorp när det plötsligt tog tvärstopp och de körde in i en annan bil.

– Det gick så snabbt. Det sa pang och sedan minns jag knappt, säger Therese Hansson som efter att hon och övriga i bilen tagit sig ur fick hjälp av en annan bilist som kom efter dem till olycksplatsen.

Annons

– Vi bara stod och var förvirrade. Hon kom fram och undrade om hon skulle ringa ambulans och erbjöd en filt och att vi skulle få komma in i hennes bil. Det betydde så mycket för mig, hon fick mig att känna mig lugn, säger Therese Hansson och berättar att hon minns att kvinnan hade en grå bil.

Therese Hansson och hennes sällskap färdades i den mindre bilen som körde in i sidan på en annan i Västra korset.
Therese Hansson och hennes sällskap färdades i den mindre bilen som körde in i sidan på en annan i Västra korset.Foto: Casper Johansson

Hennes sambo, som satt på passagerarplatsen där fram, fick smärtor över bröstet och fördes i ambulans till SUS i Malmö. Det visade sig att han fått en spricka i bröstkorgen och han skrevs ut från sjukhuset på torsdagen. Therese själv känner sig mörbultad och chockad av händelsen.

– Allt hände på en millisekund. Tack och lov att det inte hände något värre men man mår ju sådär psykiskt efter en sådan här sak. Alla blev väldigt chockade, fortsätter Therese.

Hon fick följa med sin sambo till sjukhuset och han aldrig ta några uppgifter om kvinnan som först hjälpte dem. Hon hoppas få kontakt med kvinnan för att tacka.

– Jag skulle bara vilja ge henne en kram och en blomma. Hon är en vardagshjälte som hade sinnesnärvaro att hjälpa oss, säger hon.

Orsaken till att det blev rök i bilen var att krockkuddarna löst ut.

– Det fick vi veta efteråt, säger Therese Hansson.

Enligt polisen orsakades olyckan av att en mötande bil till den som Therese Hansson och hennes sällskap färdades i körde mot rött ljus och gjorde en vänstersväng. Föraren av den bilen är därför misstänkt för brott mot trafiklagen.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons